ළපටි පතෝල, ඒ වගේම මී කිරි එකට දාලා සලාදයක් හදාගන්න විදිහ තමයි දැන් කියලා දෙන්න යන්නෙ. මී කිරි නැත්නම්, ප්ලේන් යෝගට් යොදාගන්න පුලුවන් ඔයාලට මේකට.

අවශ්‍ය දේවල්.
ළපටි පතෝල 300g

මුදවපු මී කිරි අඬු කෝප්ප ½
සිහින්ව ලියා ගත් රතු ලූණු 100g
සිහින්ව කපා ගත් අමු මිරිස් කරල් 6-7ක්
කබලේ බැද ගත් සූදුරු තේ හැදි ¼
සිහින් පෙති කපා ගත් සාමාන්‍ය ප්‍රමාණයේ තක්කාලි ගෙඩි 1
ගම්මිරිස් කුඩු (රස අනුව)
ලුණු (රස අනුව)
දෙහි යුෂ (රස අනුව)
වියළි මිදි / මුද්දරස්පලම් 30g (කැමති නම් පමණක්)

සාදා ගන්නා ආකාරය.
මුලින්ම ළපටි පතෝල ටික හොඳින් සෝදා පිරිසිදු කර ගෙන හීනියට කපා ගන්න.
දැන් එයට රතු ලූණු, අමු මිරිස් හා තක්කාලි ටික දමා ගෙන පොඩි නොවන සේ කලවම් කරන්න.
පසුව මී කිරි වලට සුදුරු ටික, රස අනුව ලුණු, රස අනුව ගම්මිරිස් කුඩු සහ රස අනුව දෙහි යුෂ එකතු කර ගන්න.
ඊට පස්සේ මී කිරි මිශ්‍රණය පතෝල මිශ්‍රණයට හොඳින් කලවම් කර ගන්න.
ඉන් පසුව වියළි මිදි මුද්දරස්පලම් ටික උඩින් ඉස ගෙන පිළිගන් වන්න.

වැදගත්:

කැමති නම් වියළි මිදි / මුද්දරස්පලම් එකතු කර ගන්නේ නැතුව වුණත් සකස් කර ගන්න පුළුවන්.
මී කිරි නැත්නම් ඒ වෙනුවට ප්ලේන් යෝගට් (Plain yogurt) පාවිච්චි කර ගත් හැකියි.

0 ප්‍රතිචාර :

Post a Comment

ඔබේ අදහසට ඉඩ.........

රථ වාහන වැරදි කිහිපයක් සඳහා අවම දඩය රු.25,000ක් දක්වා ඉහළ දැමීම?
සාධාරණය.
අසාධාරණය.
විකල්පයක් නැත.
අදාළ නොවේ.

Printfriendly



පසුගිය ලිපි

පරිශීලකයන් ගණන.

Calculator


Translate site

සඳහම් දනව්ව.












ෆේස් බුක් පිටුව