ඔන්න දැන් කියලා දෙන්න යන්නෙ අළු කෙසෙල් බේක් කරල චිප්ස් හදාගන්න විදිහ. බලන්නකෝ එහෙනම් හදන්නෙ කොහොමද කියලා.
අවශ්ය දේවල්:
➧අළු කෙසෙල් ගෙඩි 2ක්
➧තෙල් ස්වල්පයක්
➧ලුණු කුඩු
➧කහ කුඩු
➧ගම්මිරිස් කුඩු හෝ මිරිස් කුඩු
සාදා ගන්නා ආකාරය.
➧අළු කෙසෙල් ගෙන පොතු හැර සිහින් පෙති කපා ගෙන ලුණු ස්වල්පයක් හා කහ ස්වල්පයක් දමා ගත් වතුරෙන් සෝදා ගන්න.
සාදා ගන්නා ආකාරය.
➧අළු කෙසෙල් ගෙන පොතු හැර සිහින් පෙති කපා ගෙන ලුණු ස්වල්පයක් හා කහ ස්වල්පයක් දමා ගත් වතුරෙන් සෝදා ගන්න.
➧දැන් බේකින් ට්රේ එකක් හෝ අවන් එකට දැමිය හැකි සුදුසු තැටියක් වැනි යමක් ගෙන එයට තෙල් කඩදාසියක් හෝ බේකින් පෙපර් 1ක් (baking paper) අතුරා ගෙන තෙල් ගා ගන්න.
➧දැන් එහි එකිනෙක අතර මදක් ඉඩ සිටින සේ අළු කෙසෙල් පෙති අතුරා ගෙන සෑම අළු කෙසෙල් පෙත්තකටම තෙල් ස්වල්පයක් උඩින් ගා ගන්න.
➧පසුව ලුණු කුඩු සහ ගම්මිරිස් කුඩු / මිරිස් කුඩු එය උඩින් ඉස ගන්න.
➧කලින් 200°C/400°F ට රත් කර ගත් උඳුනක (අවන් එකක) විනාඩි 10-15ක් බේක් කර ගන්න.
වැදගත්.
පැණි රසට කැමති අයෙක්ට ගම්මිරිස් කුඩු/ මිරිස් කුඩු ඉස නොගෙන බේක් කිරීමෙන් අනතුරුව කැමති පැණි වර්ගයක් දමා ගත හැකිය.
හදලා ඉවරවුනහම කර කර ගාලා කන්න තමයි තියෙන්නෙ ඉතිං
වැදගත්.
පැණි රසට කැමති අයෙක්ට ගම්මිරිස් කුඩු/ මිරිස් කුඩු ඉස නොගෙන බේක් කිරීමෙන් අනතුරුව කැමති පැණි වර්ගයක් දමා ගත හැකිය.
හදලා ඉවරවුනහම කර කර ගාලා කන්න තමයි තියෙන්නෙ ඉතිං
0 ප්රතිචාර :
Post a Comment
ඔබේ අදහසට ඉඩ.........